14. února 2016

Micra Cup - Bez pocitu závodníka

Automobily se slovem Cup, snad s výjimkou ostrých Renaultů, v názvu se moc po silnicích neprohánějí, spíše po závodních drahách.


Nissan to ale zkusil s Microu, co myslíte, má to cenu?

Já o tom přesvědčený nejsem. Tahle akční edice má totiž jen exteriérové změny, k mechanickým součástkám se žádný inženýr ani nepřiblížil. Veškeré rozeznatelné úpravy končí u polepů inspirovaných závodními Nissany.  Znalec si možná všimne osmipaprskových patnáctipalcových kol. A když jde o limitovanou edici, nesmí chybět číslovaná plaketa s něčím podpisem, tady se konkrétně upsal Olivier Bédard, mistr Micra Cupu.


Vy si jej ale koupit nemůžete, všech 250 vozů se prodá jen v Kanadě za necelých deset tisíc tamních dolarů. Všechny bude pohánět čtyřválcová šestnáctistovka s výkonem 109 koní. Stejný motor pohání i závodní verze, ale ty alespoň disponují lepšími brzdami, tlumiči a jsou hodně odlehčené. K tomu ochranný rám a závodní bezpečnostní pásy, takovou verzi už bych si do garáže postavil spíš. Bohužel, na závody bych to měl trochu z ruky. Ale kanadští borci si to poprvé rozdají už květnu a v září bude známé jméno letošního šampiona. Třeba napřesrok podepíše další akční edici, ale do té doby existenci této stihnete skoro určitě zapomenout.


mt

Žádné komentáře:

Okomentovat